ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ

Να εφαρμοστούν γρήγορα και αποτελεσματικά οι αποφάσεις που έλαβαν οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. στη σύνοδο κορυφής του περασμένου Ιουνίου ζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί.

«Η κατάσταση που ζούμε είναι μια κατάσταση που πρέπει να την θέσουμε υπό έλεγχο και θα το κάνουμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού Αλασάν Ουαταρά. «Θα κάνουμε κάθε χρήσιμη επαφή για να πούμε ότι αυτή η ευρωζώνη είναι ισχυρή, αξιόπιστη και να θέσουμε σε εφαρμογή τις πολιτικές που θα επιτρέψουν να καθησυχάσουμε για τη διάρκεια, για το μέλλον, για την ισχύ της ευρωζώνης», πρόσθεσε.

Ο Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αυριανή συνάντησή του στο Παρίσι με τον Ισπανό ομόλογό του, Λουίς δε Γκίνδος. «Ασφαλώς θα έχω και άλλες επαφές. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, ηρεμία, εμπιστοσύνη και να εργαστούμε για την αποτελεσματική, γρήγορη, ισχυρή εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου», τόνισε ο Μοσκοβισί.

Keywords
Τυχαία Θέματα