«ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ» ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

08:50 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για τις αρμοδιότητες και τη διανομή των θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο. Τί σκέπτεται ο Βενιζέλος, τί ζητά ο Κουβέλης.

Πλην των προγραμματικών δηλώσεων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημ.Αρ καλούνται σύντομα να καταλήξουν και στον τρόπο στελέχωσης του Δημοσίου, καθώς και οι τρεις συμφωνούν ότι η εκκρεμότητα πρέπει να κλείσει σύντομα

ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η κρατική μηχανή.

Η ΝΔ ναι μεν θα έχει τη μερίδα του λέοντος, ωστόσο αναμένει και τις προτάσεις των εταίρων της, την ίδια στιγμή που οι πιέσεις γαλάζιων για… τακτοποίηση είναι αφόρητες.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος προκρίνει την παραμονή κάποιων από τους γενικούς γραμματείς και επικεφαλής φορέων που υπηρέτησαν στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Όχι μόνον γιατί, με αυτό τον τρόπο, προστατεύει στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και γιατί – όπως σημειώνει – εξασφαλίζεται η ταχύτητα του σχήματος καθώς δεν θα απαιτηθεί χρόνος γνωριμίας και προσαρμογής.

Υπέρ της παραμονής κάποιων εκ των νυν υπηρετούντων στο Δημόσιο τάσσεται και η Δημ.Αρ., η οποία πάντως αναμένεται να ζητήσει την τοποθέτηση δικών της Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία όπου συμμετέχουν δικά της στελέχη. Έτσι, επιδιώκεται ένας «κάθετος» έλεγχος του υπουργείου αφού εκτός των υπουργών ή υφυπουργών στα υπουργεία Διοικ. Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Υγείας, επιδιώκεται να τοποθετηθούν και γενικοί γραμματείς, μέσω των οποίων υλοποιείται τεράστιο κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Φ. Κουβέλης θέλει να έχει καθοριστικό ή ισχυρό ελεγκτικό ρόλο και σε σειρά φορέων του Δημοσίου όπως τα κρατικά ΜΜΕ αλλά και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα