Μοίρασε την ψαριά του σε 120 άπορες οικογένειες

Ο Θωμάς Λαζόπουλος έπιασε με γρι γρι μεγάλη ποσότητα ψαριών (λαβράκια) και αποφάσισε να δωρίσει 500 κιλά από αυτά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, ώστε να διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη.

Τα ψάρια είναι ανοιχτής θαλάσσης, ολόφρεσκα, συσκευασμένα σε παγοθήκες και παραδόθηκαν ήδη στην ομάδα, στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης, δίπλα στα δικαστήρια, προκειμένου να διατεθούν σε 120 οικογένειες. Εκτός από την πρωτοβουλία του κ.Λαζόπουλου, συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση των εθελοντών της Κατερίνης στο κάλεσμα της ομάδας για βοήθεια,

ώστε οι δικαιούχοι να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία, αλλά και να εκφορτωθούν τα ψάρια στον τόπο παράδοσής τους.

Λίγο γάλα για πολλά παιδιά

Παράλληλα, 15 εθελοντές συμμετέχουν σήμερα στη δράση των Αλληλέγγυων της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των “Γιατρών του Κόσμου”, με τίτλο “Λίγο γάλα για πολλά παιδιά”, στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης. Εκεί, μεταξύ 10 το πρωί και 8 το βράδυ, οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν με ένα κουτί γάλα εβαπορέ για όσα παιδιά το έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, 300 μικρά παιδιά θα ζωγραφίσουν δύο πίνακες διαστάσεων 3 Χ 1 μέτρων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο μόνιμο εκθεσιακό χώρο που ετοιμάζεται στον Καπνικό Σταθμό.

Επίσης, θα προσφέρονται δωρεάν σπιτικά μελομακάρονα, τσάι και κρασί, ενώ μόλις σκοτεινιάσει θα ανάψει φωτιά και στις 20:00 θα τοποθετηθεί στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου ένα μεγάλο αστέρι, ενόσω χορωδίες μαθητών και μουσικοί θα ψάλλουν τα κάλαντα.

“Σας περιμένουμε όλους εκεί, στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, για να φτιάξουμε ένα δέντρο μεγαλύτερο από το περσινό” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση τής Ομάδας._

Keywords
Τυχαία Θέματα