«Να μην βιάζεται η Κύπρος για το φυσικό αέριο»

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει στην Κύπρο διορία έως τη Δευτέρα προκειμένου να βρει τα δισ. ευρώ που χρειάζεται για να συνάψει τη συμφωνία στήριξης με τους διεθνείς πιστωτές της, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού της συστήματος και πιθανότατα με μια έξοδο από το ευρώ.

Η Κύπρος βρίσκεται παράλληλα σε συζητήσεις με την Μόσχα για πιθανές ρωσικές επενδύσεις, συνεχίζει το πρακτορείο προσθέτοντας ότι ο Κύπριο υπουργός Μιχάλης Σαρρής έχει αναφέρει ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι ένας από τους τομείς που η Ρωσία θέλει να επενδύσει.

«Αυτοί οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι ανήκουν και στις δύο κοινότητες και η μελλοντική εκμετάλλευσή τους δεν μπορεί να εξαρτάται μόνο από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Ίσως δράσουμε ενάντια σε τέτοια πρωτοβουλία εάν κριθεί απαραίτητο», είπε στο Reuters, ένας από τους Τούρκους αξιωματούχους.

«Η αποκλειστική χρήση των πόρων… από τη Νότια Κύπρο είναι εκτός συζήτησης… και μη αποδεκτή» τόνισε.

«Συζητάμε όλα τα νομικά μέσα… Θα μπορούσαμε να φέρουμε την υπόθεση ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα πολιτικά και νομικά κανάλια», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Διαβάστε το άρθρο του Reuters εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα