Πυρετός διαβουλεύσεων Λευκωσίας-τρόικας

«Εντατικές συνομιλίες είναι σε εξέλιξη σε πολλά επίπεδα» για την Κύπρο, σημείωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Υποθέσεις επιτρόπου, Ολι Ρεν.

Κλιμάκιο της τρόικας επισκέφτηκε το υπουργείο Οικονομικών νωρίτερα το πρωί προκειμένου να εξεταστεί το νομοσχέδιο που αφορά στην τράπεζα Κύπρου

και στο κούρεμα των καταθέσεων κατά 25%. Η συνάντηση διακόπηκε λίγο μετά το μεσημέρι και ξεκίνησε και πάλι στις 16:00 το απόγευμα.

«Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, κάνοντας λόγο για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Σαρρή, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων προέκυψαν διάφορα θέματα που χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία, τα οποία, επεξεργάζονται ομάδες και τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν στην απογευματινή συνάντηση με την τρόικα που ξεκίνησε στις 16:00.

Επίσης ο κύπριος υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο για την τράπεζα Κύπρου, προκειμένου να διαβιβαστεί στην Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να μπορέσει να συγκληθεί το νομοθετικό σώμα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Βουλής, Σωκράτη Σωκράτους, δεν θα συγκληθεί σήμερα Ολομέλεια της Βουλής. Όπως είπε η Βουλή αναμένει την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα και ότι το Σώμα δεν έτυχε ενημέρωσης για το ενδεχόμενο να διαβιβαστεί νομοσχέδιο στους βουλευτές.

Προς θετική κατάληξη οδεύουν οι διαβουλεύσεις

«Ένα-ένα τα θέματα ξεκαθαρίζουν» δήλωσε εξερχόμενος από το υπουργείο Οικονομικών όπου παρέστη σε σύσκεψη με τον υπουργό, Μιχάλη Σαρρή, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ., Αβέρωφ Νεοφύτου. Επίσης εκτιμά ότι το ζήτημα που αφορά τον τραπεζικό τομέα θα κλείσει αύριο οριστικά στις Βρυξέλλες.

Όπως δήλωσε «είμαστε σε έναν πάρα πολύ σωστό δρόμο», πρέπει να δώσουμε τέρμα σιγά- σιγά στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Επίσης ο Αβέρωφ Νεοφύτου συμπλήρωσε ότι μπορεί να μην χρειαστεί νέο νομοσχέδιο και πως εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να χρειάζεται επιπρόσθετη ρύθμιση.

Την ελπίδα τους ότι υπάρξει θετική κατάληξη στις διαβουλεύσεις εξέφρασε επίσης τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης όσο και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέας Αρτέμη. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Γιάννης Κυπρή δήλωσε ωστόσο ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και δεν γνωρίζουν, αν θα καταλήξουν σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα