«ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάκαμψη της ελληνική οικονομίας, αναζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον γάλλο πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό.

Σύμφωνα με τον γάλλο πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνόδου, οι ευρωπαΐοι ηγέτες πρέπει να συζητήσουν τη χρησιμοποίηση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών πόρων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ο Ζαν-Μαρκ Ερό τάσσεται ουσιαστικά  υπέρ της λήψης νέων μέτρων για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας και την αποφυγή μίας «καταστροφικής» εξόδου από την ευρωζώνη, γεγονός που θα είχε αρνητικές συνέπειες

για τη νομισματική ένωση.

«Υπάρχει η δυνατότητα, επί παραδείγματι, να χρησιμοποιηθούν οι διαρθρωτικοί πόροι κατά στοχευμένο τρόπο για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, διότι πρέπει να δώσουμε στους έλληνες κάποιου είδους προοπτική» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL. Και πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία των ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας τους στην ευρωζώνη «και πρέπει να τους βοηθήσουμε».

Μάλιστα, ο γάλλος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι κατά τη συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με την Άνγκελα Μέρκελ ετέθη το θέμα μίας πρόσθετης κίνησης, ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα