Μια «καλή δήλωση» ζητά η Αθήνα από την τρόικα

17:40 4/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Η ελληνική πλευρά ελπίζει πως θα πάρει αυτή την δήλωση, προκειμένου εάν δεν επιτευχθεί πλήρης συμφωνία μέχρι το Eurogroup να εξασφαλίσει την έγκριση σε μεταγενέστερο χρόνο σε έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αυτό ανέφερε την Τρίτη κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. Διευκρίνισε όμως πως δεν είναι ακόμα δεδομένη τέτοια δήλωση υποδηλώνοντας ότι οι διαπργματεύσεις μπαίνουν πλέον σε μια κρίσιμη καμπή για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Ο κύριος Στουρνάρας θα παραμείνει

μέχρι το Σάββατο ή την Κυριακή το πρωί στην Αθήνα, πριν αναχωρήσει για το Eurogroup, για να προχωρήσουν οι συνομιλίες για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2014-2017.

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «τα δημοσιονομικά έχουν κλείσει, δεν συζητάμε πια για δημοσιονομικό κενό, τώρα δίνουμε έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές του ΟΟΣΑ και στα εργασιακά».

Πληροφορίες ανέφεραν πως η συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον Κωστή Χατζηδάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα μετά τις 19:30. Νωρίτερα οι ελεγκτές θα έχουν σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα