Μία… φιλική διευθέτηση με τη Γερμανία

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Σόιμπλε στην Ελλάδα, ο κ.Οικονόμου επισημαίνει ότι «δεν χρειάζεται να απασχοληθεί κανείς ούτε τώρα, ούτε αργότερα, με το εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόγραμμα στήριξης», προσθέτοντας πως «η απάντηση είναι κατηγορηματικά ‘όχι’».

Ο κ.Οικονόμου, υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα βγει στις

αγορές πριν από τη λήξη του προγράμματος, όπως αυτό αποφασίστηκε τον Οκτώβριο του 2011, σημειώνοντας μάλιστα ότι το μόνο θέμα συζήτησης θα μπορούσε να είναι αν η συμφωνία θα λήξει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το 2014 ή θα καταγγελθεί νωρίτερα! Τονίζει δε, ότι η ελληνική Προεδρία της ΕΕ πρέπει να συνδυαστεί οπωσδήποτε με την αποκατάσταση της δημοσιονομικής μας κυριαρχία.

Ο πρώην υπουργός όμως αναφέρεται ρητά και στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα. «Οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας θα μπορούσαν να μπουν σε νέα, πιο παραγωγική φάση, εάν τακτοποιούνταν, επί τέλους, οι οφειλές προς την χώρα μα από το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις». Τι λέει; Ότι «είναι η ώρα να δοθεί τέλος στην αδιανόητη αυτή εκκρεμότητα, με μία απλή και φιλική διευθέτηση»…

Keywords
Τυχαία Θέματα