Μια Ελληνίδα στην Πιόνγιανγκ

11:50 8/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Ελληνίδας, που ζει από τον Ιανουάριο στη χώρα, μαζί με τον σύζυγό της και τον 4χρονο γιό της, η διορία που δόθηκε από την επίσημη κυβέρνηση είναι ως τις 10 Απριλίου. Η Φραγκίσκα Μεγαλούδη είναι εξωτερικός συνεργάτης του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΙΡΙΝ (Γραφείο της Μπανκόνγκ) του ΟΗΕ που μεταδίδει ανθρωπιστικές ειδήσεις. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η κ. Μεγαλούδη δήλωσε ότι δεν είδε τον φόβο του πολέμου στα πρόσωπα των ανθρώπων της Βόρειας

Κορέας.

Σε λίγα 24ωρα θα έχει εγκαταλείψει τη χώρα,είπε στην εφημερίδα. Προσωρινά όμως, όπως πιστεύει.
«Θα πάω στο Πεκίνο».

«Έχουμε ελευθερία κινήσεων πλήρη. Δηλαδή, μπορώ να πάω οπουδήποτε. Δεν έχω περιορισμό. Απλώς, μένουμε σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της πόλης. Εκεί είναι οι πρεσβείες, τα γραφεία των ξένων οργανισμών και οι ΜΚΟ. Είναι τα γραφεία και δίπλα τα σπίτια», λέει η κ. Μεγαλούδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Ελληνίδα είπε ότι οι εικόνες που έρχονται από τα ειδησεογραφικά δίκτυα του εξωτερικού με τις στρατιωτικοποιημένες ζώνες, τη μεταφορά των αρμάτων μάχης και οπλισμού, τις συνεχόμενες πολεμικές παρελάσεις και προετοιμασίες, βρίσκονται… μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας. Η πρωτεύουσα είναι ήρεμη. Ετοιμάζεται μάλιστα και για θρησκευτικές εορτές με αφορμή τα 101 χρόνια από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα