Μετρά απουσίες ο Βενιζέλος

Ήδη έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με ιστορικά στελέχη του κόμματος, όπως ο Χρήστος Παπουτσής, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που εκτός μεγάλου απροόπτου θα δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση. Εκεί θα βρεθεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που θεωρείται πολύ πιθανό να μιλήσει, ενώ ήδη ξεκαθάρισε ότι θα παραβρεθεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Αμφότεροι πάντως, έχουν τις τελευταίες 48 ώρες θέσει θέμα ηγεσίας. «Παρών» θα είναι και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος μάλιστα θα επιδιώξει να πάρει τον λόγο, μια και νωρίτερα, όταν ακόμα δεν ήταν σαφές αν θα μιλούσαν τα στελέχη, διεμήνυε πως σε μία τέτοια περίπτωση, σκεφτόταν ως και την …παραίτηση. Την Κυριακή πάντως, ως επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, ο ίδιος συγκαλεί σύσκεψη στελεχών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Τηλεφωνική πρόσκληση, την οποία όμως δεν αποδέχθηκε, έλαβε η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που παραβρέθηκε την Τετάρτη σε εκδήλωση έξι κινήσεων για την Κεντροαριστερά στο Γκάζι, ενώ Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Φλωρίδης δεν έλαβαν ποτέ πρόσκληση ως έχοντες θέσει εαυτούς εκτός παράταξη. Στη συνεδρίαση δεν θα παραβρεθούν ούτε οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, με τον τελευταίο να βρίσκεται στην Αμερική. Το ‘παρών’ στην Αθηναΐδα τέλος, δεν θα δώσει ούτε η Βάσω Παπανδρέου…

Keywords
Τυχαία Θέματα