ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθεί σχέδιο νόμου για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο στους εκπροσώπους των φορέων του θαλάσσιου τουρισμού η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου «μετά τις εκλογές, μέσα στον Μάιο, πρέπει να είναι έτοιμο για ψήφιση από τη Βουλή, ίσως και ως πρώτο νομοσχέδιο».

«Το Αιγαίο δεν μπορεί να αφορά μόνο τα πολεμικά αεροσκάφη

και πλοία, αλλά πρέπει επίσης να αφορά τα ελληνικά επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη, καθιστώντας το, μεγάλη οικονομική δύναμη για τη χώρα μας» τόνισε, σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας με τη συμμετοχή όλων των φορέων και εκπροσώπων που δραστηριοποιούνται στον Θαλάσσιο Τουρισμό.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το εξαιρετικά θετικό και εποικοδομητικό κλίμα της συζήτησης υπογραμμίζοντας ότι παρʼ ό,τι είναι προεκλογική περίοδος «δεν μπορεί να χαθεί ούτε μια ημέρα» και πολύ περισσότερο «δεν μπορεί να υπονομευτεί στο παραμικρό η τουριστική περίοδος» που σε λίγο θα ξεκινήσει.

Η υπουργός έθεσε για συζήτηση έξι κεφάλαια και πιο συγκεκριμένα:

1. Το κριτήριο της επαγγελματικότητας να γίνεται με τη χορήγηση ενός ειδικού σήματος για την απόκτηση του οποίου θα καταβάλλεται ένα μόνο τέλος σε ετήσια βάση

2. Τα εργασιακά με την διαδικασία του εργόσημου

3. Η ενοποίηση του κλάδου ώστε να ενσωματωθούν όλες οι κατηγορίες σκαφών και δραστηριοτήτων σε ένα κοινό πλαίσιο

4. Η διεύρυνση των τρόπων ναύλωσης

5. Για τη διαφάνεια και τη βελτίωση της εικόνας του κλάδου προβλέπεται η δημιουργία ενιαίου μητρώου για όλες τις κατηγορίες σκαφών καθώς και η δημοσιότητα των στοιχείων του μητρώου και

6. Για τα ιδιωτικά σκάφη δίνεται η δυνατότητα 18μηνης (από 6μηνης) παραμονής και κυκλοφορίας τους για να ευνοηθούν οι μαρίνες και συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα