Μετά από αξιολόγηση το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Μιλώντας στο BHMA FM, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι «η προθεσμία του Δεκεμβρίου είναι ασφυκτική για να πετύχουμε αυτό τον στόχο και αναμένουμε την απάντηση της Τρόικα στο αίτημα για παράταση», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρώτα θα γίνει η αξιολόγηση των δομών και μετά ο δεύτερος κύκλος διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχουν εντοπιστεί, σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε με

τη συνεργασία του ΟΟΣΑ, περισσότερα από 4.000 διοικητικά βάρη, σε 13 τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και τόνισε ότι «πολλά είναι περιττά και θα καταργηθούν».

Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τη Διαύγεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι παρερμηνεύτηκε μία διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου, επαναλαμβάνοντας ότι η ανάρτηση στη «Διαύγεια» είναι υποχρεωτική και πως «όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, θα δείτε ότι θα είναι πιο ενισχυμένη».

Ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε και το θέμα επιλογής γενικών γραμματέων στα υπουργεία, σημειώνοντας ότι εξετάζεται ένας ανοιχτός τρόπος επιλογής: «Μελετούμε διαδικασίες που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες. Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων που θα κατατεθούν πρέπει να είναι αξιοκρατική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα