ΜΕΣΩ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΑΥΞΗΣΗ Μ/Κ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Η Αγροτική Ασφαλιστική προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 250 εκατ. ευρώ, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής συνέλευσης της Εταιρίας.

Η αύξηση αυτή γίνεται στα πλαίσια της κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρίας μετά τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (P.S.I plus) που είχε ως συνέπεια την επιβάρυνση των περυσινών αποτελεσμάτων της.

Η Αγροτική Ασφαλιστική

για το Α’ 6μηνο του 2012 παρουσίασε κέρδη προ φόρων, 23,4 εκ. ευρώ, έναντι 13,7 εκ ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Σημαντική ήταν επίσης η μείωση των λειτουργικών δαπανών της κατά 21,5% σε σχέση με πέρυσι φθάνοντας τα 16,5 εκ. ευρώ έναντι 21 εκ ευρώ το ίδιο διάστημα του 2011.

Σε ότι αφορά τις δαπάνες προσωπικού στο 6μηνο 2012 μειώθηκαν κατά 31,3%, λόγω μείωσης εργαζομένων και μισθών το προηγούμενο έτος.

Τέλος, το νέο ΔΣ που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση της 27ης Σεπτεμβρίου -λόγω λήξης της θητείας του προηγούμενου- αποτελούν οι: Πρόεδρος: Σπυρίδων Παπασπύρου, Α’ Αντιπρόεδρος: Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, Β’ Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Φιλίππου, Δ/νων Σύμβουλος: Ιορδάνης Χατζηιωσήφ και  μέλη οι: Σπυρίδων Κολιάτσας, Ιωάννης Ρόκκας και Παναγιώτης Αλεξάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα