Μεγάλη κομπίνα με τα εφάπαξ στις ΔΕΚΟ

Το περιστατικό ερευνούν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, μετά από καταγγελίες ασφαλισμένων ότι δεν τηρήθηκε το γράμμα του νόμου, αφού η απονομή εφάπαξ δεν έγινε με τη σωστή σειρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» σε ένα πρώτο δείγμα 280 ασφαλισμένων που διερευνήθηκε, πληρώθηκαν εφάπαξ χωρίς καμία περικοπή εις βάρος άλλων που περίμεναν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά πήραν το βοήθημα μειωμένο κατά 35000 ευρώ. Στα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής έρευνας που έγινε εσωτερικά από το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών

και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και αφορούσε τα εφάπαξ που πήραν συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι της ΔΕΗ στηρίχθηκε και η έρευνα που ξεκίνησαν οι επιθεωρητές για περισσότερες από 2000 αιτήσεις εφάπαξ που ήταν σε λίστα αναμονής από το 2010 και μετά.

Πως έγινε η κομπίνα

Η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο των ένορκων καταθέσεων και έχουν επιληφθεί νομικά στελέχη της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, καθώς οι αποδείξεις για τη «λαθροχειρία» βρίσκονται στις συνταξιοδοτικές αποφάσεις των ασφαλισμένων που έβγαζαν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ. Με το τρικ των προσωρινών συνταξιοδοτικών αποφάσεων ήταν εύκολο να παραβιαστεί και η σειρά για την χορήγηση του εφάπαξ, πράγμα που συνέβη σε υπηρεσιακό επίπεδο με τη συνδρομή υπαλλήλων που ελέγχονται ως επίορκοι. Τα στελέχη του ΤΑΥΤΕΚΩ προσπάθησε να δικαιολογηθεί, επικαλούμενοι «εθιμικό δίκαιο»! Παρόμοιες έρευνες γίνονται και σε άλλους φορείς πρόνοιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα