Με μελωδίες, κρουαζιέρα και «ρομαντική» διάθεση η συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ

23:39 9/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στην εκλογική της περιφέρεια στη βόρεια Γερμανία, στις ακτές της Βαλτικής, για να αναζωογονήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Μάλιστα το χαλαρό «μενού» περιελάμβανε πολλές ευχάριστες δραστηριότητες με την κ. Μέρκελ να προσπαθεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για τη σύσφιγξη των σχέσεων.

Κρουαζιέρα στα ανοιχτά των βραχωδών ακτών του νησιού Ρούγκεν, δείπνο

και πρωινό ο ένας απέναντι από τον άλλο, βόλτα με φόντο το γραφικό τοπίο της πόλης του Στράλζουντ, ήταν μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα της συνάντησης Μέρκελ-Ολάντ, που το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να προχωρήσουν σε κοινή δήλωση για την ουκρανική κρίση.

Οι δυο τους έφθασαν στις 7 το απόγευμα, κι ενώ ψιλόβρεχε, στο λιμάνι του Σάσνιτς, ενώ έγιναν αντιληπτοί από τους δεκάδες τουρίστες που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Αφού άκουσαν κάποιες μελωδίες που τραγούδησε μια χορωδία ναυτικών, η Μέρκελ και ο Ολάντ επιβιβάστηκαν σε ένα πλοίο για μια κρουαζιέρα στη Βαλτική.
Μόνο λίγοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το 2006 και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχαν τύχει μιας τέτοιας υποδοχής στην εκλογική περιφέρεια της Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα