ΜΕ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών κατά τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς, άφησε ανοικτό ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα όποια κενά των πρώτων ημερών, θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν.

«Όταν έχεις 156.000  καθηγητές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση,  15.000 αναπληρωτές και 16.000 σχολικές μονάδες υπάρχει τρόπος εξορθολογισμού χωρίς να υπάρξουν κενά», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην τριτοβάθμια

εκπαίδευση, στο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, σε πιθανές αλλαγές στο Εξεταστικό, αλλά και στο θέμα των μουσουλμάνων για τους οποίους τόνισε ότι «προστίθενται στον αριθμό των εισακτέων και όπως είπε, αυτό βοηθά στην ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία»..

«Πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα, να δούμε μία σειρά ακαδημαϊκών κριτηριών και πώς θα ενώσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας. Να δούμε πέρα από τις ανθρωπιστικές σπουδές, πως θα δίνουμε έμφαση σε γνωστικά αντικείμενα που ενισχύουν τους τομείς που έχουμε θέσει ως αναπτυξιακούς σε αυτή τη χώρα» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, αναφερόμενος στην ανάγκη εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Όσον αφορά στην αλλαγή του εξεταστικού την τοποθέτησε χρονικά για το 2016-2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα