Με ενστάσεις ξεκίνησε η δίκη Μαντέλη

Οι ενστάσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων στρέφονται κατά της μη νομιμοποίησης παράστασης πολιτικής αγωγής του ΟΤΕ και του Ελληνικού Δημοσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό δημόσιο ζητά 500.000 ευρώ από τον πρώην υπουργό και καθέναν από τους 4 συγκατηγορουμένους του που φέρονται να τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση της μίζας. Ο ΟΤΕ διεκδικεί το συμβολικό πόσο 10 ευρώ με επιφύλαξη για περαιτέρω απαίτηση από τα αστικά δικαστήρια στο μέλλον.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων

υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να παραστούν ως πολιτική αγωγή αφενός ο ΟΤΕ γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν πλήρωσε ο Οργανισμός το πόσο της μίζας, αλλά η γερμανική Siemens και αφετέρου το δημόσιο γιατί οι κατηγορούμενοι δεν είναι υπάλληλοί του.

Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγι;vτης Παναγιωτ;oπουλος πρότεινε να απορριφθούν οι ενστάσεις υποστηρίζοντας ότι ΟΤΕ και Ελληνικό Δημόσιο νομιμοποιούνται να παρίστανται ως πολιτική αγωγή πατέντας σε ανάλογη απόφαση που είχε ληφθεί από το δικαστήριο που έκρινε την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για τις χρυσές μίζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα