Με δολοφονική πρόθεση η επίθεση χρυσαυγιτών σε μαθητή

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και η υπόθεση περιλαμβάνεται σε αυτές που ερευνούν οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου συνδέοντας το κόμμα με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο μαθητής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δέχτηκε οργανωμένη επίθεση από τους χρυσαυγίτες επειδή έγραψε στο θρανίο συμμαθήτριάς του αντιφασιστικό μήνυμα.

Οι περιγραφές της επίθεσης που περιλαμβάνονται στη

δικογραφία είναι ανατριχιαστικές. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκάλυψε γραπτά μηνύματα που δείχνουν ότι το μαχαίρωμα είχε οργανωθεί από πριν.

Μάλιστα ο στόχος των δραστών φέρεται να ήταν ο θάνατος του 16χρονου, ο οποίος δέχτηκε τρεις μαχαιριές η μια από τις οποίες πολύ κοντά στην καρωτίδα. Ο μαθητής κατάφερε να φτάσει αιμόφυρτος στο σχολείο του.

Σήμερα είχε φτάσει η ώρα να ακουστεί η φωνή του θύματος, που είπε ότι ο δράστης φορούσε κουκούλα αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμμένο. Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα τον κατηγορούμενο. Δεν είδα το μαχαίρι. Ο γιατρός με βεβαιότητα μου είπε ότι το αντικείμενο ήταν αιχμηρό.

Ο μαθητής συνεχίζοντας την κατάθεσή του είπε : Δεν άκουσα βήματα πίσω μου επειδή φορούσα ακουστικά και άκουγα μουσική. Ένιωσα να ακινητοποιούμαι. Κάποιος πρέπει να με έπιασε από τους ώμους. Με χτύπησε από τα δεξιά στον κρόταφο και στη μύτη. Γύρισα το κεφάλι να δω ποιος είναι και είδα τον Αποστολόπουλο. Τότε με χτύπησε κοντά στην καρωτίδα. Το χτύπημα έκοψε τη μύτη μου και την άφησε να κρέμεται. Δεν μου είπαν λέξη. Όταν φώναξα βοήθεια άρχισαν να τρέχουν. Πάρα πολλά άτομα είδαν το συμβάν αλλά κανείς δεν θέλησε να έρθει να μιλήσει επειδή φοβούνται. Το μόνο που είχε συμβεί νωρίτερα είναι ότι η κοπέλα του κατηγορούμενου ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστικες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω αλλά δεν το έκανα επειδή την πείραζα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δυο μήνες μετά μου επιτέθηκαν. Ήταν προμελετημένη επίθεση, έγινε σε μια γωνία που δεν μπορούσαν να με δουν από το προαύλιο.

Συγκλονιστικές ήταν και οι μαρτυρίες των γονέων του θύματος,οι οποίοι περιέγραψαν όσα έζησαν στο νοσοκομείο.

Πατέρας θύματος: Στο νοσοκομείο ήταν όλοι σοκαρισμένοι. Το παιδί ήταν γεμάτο αίματα και για 2,5 ώρες εγχειριζόταν. Ήταν μια δολοφονική επίθεση. Δεν τον χτύπησαν μόνο στο πρόσωπο. Μια μαχαιριά καρφώθηκε στο λαιμό του. Έμοιαζε σαν να ήταν μπράβος, ο δυνατός της ΧΑ. Υπάρχει περιστατικό όπου ο γυμναστής του σχολείου τον είχε φωνάξει μετά από διένεξη που είχε με τη διευθύντρια του σχολείου.

Μητέρα θύματος: Μπήκα στο ιατρικό κέντρο και είδα το παιδί μου μέσα στα αίματα. Ο γιατρός μου είπε "έχεις Άγιο. Το παιδί σου πήγε και ήρθε στον άλλο κόσμο". Το παιδί από τότε είναι σε κατάσταση σοκ. Ακόμα και σήμερα βλέπει ψυχολόγο. Ήταν ο εύκολος στόχος, ο πιο αδύναμος κρίκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα