Με αιτήματα και η ...Αθήνα στην τρόικα

09:09 7/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Βαγγέλη Δουράκη

Η διεύρυνση του αριθμού των δόσεων για τα χρέη προς το δημόσιο (σε 48 έως 100 δόσεις) μαζί με την πρόταση για πλειστηριασμούς ακινήτων με τιμές εκκίνησης στα 2/3 των αντικειμενικών τους αξιών είναι ανάμεσα στα ζητήματα που θα θέσει η ελληνική πλευρά στα κλιμάκια των δανειστών που έρχονται μεσοβδόμαδα στην Αθήνα. Κατά τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το ποιες θα είναι οι περιοχές στις οποίες τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Οι

εκπρόσωποι των δανειστών μας επιστρέφουν την προσεχή Τετάρτη 9 Ιουλίου στην Αθήνα για έναν 10ήμερο έλεγχο «αναγνωριστικού χαρακτήρα» ενόψει της κρίσιμης φθινοπωρινής διαπραγμάτευσης. Μολονότι η επίσκεψη αυτή χαρακτηρίζεται «προπαρασκευαστική» από αξιωματούχους των Βρυξελλών, η ατζέντα της είναι εκτενής και περιλαμβάνει πολλά ακανθώδη θέματα, μεταξύ των οποίων και τα εξής:

• Σχέδιο για ενιαία ρύθμιση των χρεών των πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι ελάχιστες δόσεις θα είναι 48 ενώ μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 100, αρκεί φυσικά να συμφωνήσει και η τρόικα στο σχέδιο αυτό. Όπως μάλιστα εξήγησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης η νέα ρύθμιση θα άφορα όσους έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής με το υφιστάμενο καθεστώς «Το μόνο που δικαιολογεί μια ενδεχόμενη επαναξιολόγηση της ρύθμισης που ισχύει είναι οι συσσωρευμένες συνέπειες της πρωτοφανούς κρίσης και ύφεσης των προηγούμενων ετών, καθώς και η έγνοια μας για όσους έχουν πραγματικά πληγεί από αυτές και προσπαθούν εντούτοις να είναι συνεπείς και να επιχειρούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρουτσης

• Πρόταση που προβλέπει τη μείωση των τιμών εκκίνησης των πλειστηριασμών για χρέη προς το Δημόσιο στα 2/3 των αντικειμενικών αξιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τριμερής δείχνει σημάδια αποδοχής της πρότασης αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα