Μαζί στα μέτρα – χώρια στις παροχές

Σε έναν ιδιότυπο διαγκωνισμό για το ποιος από τους κυβερνητικούς εταίρους θα πιστωθεί την αλλαγή σελίδας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και την προώθηση κοινωνικών μέτρων επιδόθηκαν χθες, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι τεταμένο, και επιδεινώθηκε καθώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε, χθες το βράδυ, έπειτα

από σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, Εργασίας Ιω. Βρούτση, τον υφυπουργό Υγείας Αντ. Μπέζα και τη διοίκηση του Εθν. Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την υλοποίηση δράσεων με στόχο την ανακούφιση των αστέγων.

Από τη σύσκεψη αλλά και τις ανακοινώσεις απουσίαζαν δύο κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου και η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου, οι οποίοι κατά κύριο λόγο είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό των μέτρων που ανακοινώθηκαν. Αμέσως, η Χαρ. Τρικούπη γνωστοποιούσε την εντονότατη ενόχληση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου (ο οποίος χθες βρισκόταν εκτός Ελλάδος).

Μάλιστα, υποστήριζαν ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζαν καν για τις ανακοινώσεις, ενημερώθηκαν δε, από τα μέσα ενημέρωσης.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, ακούστηκαν βαριές εκφράσεις περί «μικροκομματισμού», «παλαιοκομματικών τακτικών» και «λογικών Μαυρογιαλούρου», με τις οποίες λειτούργησε η ΝΔ, ενώ ως «έξαλλος» περιγραφόταν από στενούς του συνεργάτες ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο ΠΑΣΟΚ άλλωστε, εκτιμούν ότι αποτελεί πλέον τακτική της ΝΔ να επιχειρεί να εμφανίζει επικοινωνιακά ως μόνο δικό της έργο οποιοδήποτε επίτευγμα της κυβέρνησης, κάτι που δεν εννοούν να συνεχίσει να συμβαίνει, και δη ...προεκλογικά.

Νέα, δεύτερη εστία αντιπαράθεσης αποτέλεσε η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προκηρύξει την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του δήλωσε πως «δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση» και ότι «θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ' όλη τη διάρκειά της».

«Το ΤΑΙΠΕΔ», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, «παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση (σς της Βουλής) δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη». Και συνεχίζει εκφράζοντας την

αντίθεσή του, δηλώνοντας ότι « θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ' όλη τη διάρκειά της»…

Keywords
Τυχαία Θέματα