Άρειος Πάγος: «Μαύρο» σε βουλευτή μαυρογιαλούρο

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τις αναιρέσεις τόσο του κ. Παπανικολάου όσο και του συνεργάτη του επιχειρηματία (εργοστασιάρχη κατασκευής καπέλων) Στυλιανού Στεργίου, που ζητούσαν να … εξαφανιστεί η εφετειακή απόφαση με την οποία καταδικάστηκε ο καθένας σε κάθειρξη πέντε ετών.

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου απέρριψαν τις αναιρέσεις των κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών ο καθένας, έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Σύμφωνα

με την καταδικαστική απόφαση ο κ. Παπανικολάου παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι λόγω της μακράς βουλευτικής ιδιότητάς του και την άσκηση δικηγορίας στην Αθήνα είχε υψηλές γνωριμίες και μπορούσε να διορίσει τα παιδιά των ενδιαφερόμενων πολιτών στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, σε Τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος γονέας έπρεπε να καταθέσει σε λογαριασμό της Τράπεζας Πίστεως 8.804 ευρώ (3 εκ. δρχ.) προκειμένου το παιδί του να διοριστεί στο Δημόσιο στη θέση που ήθελε.

Όπως επισημαίνει η εφετειακή απόφαση οι κατηγορούμενοι Παπανικολάου και Στεργίου γνώριζαν ότι έλεγαν ψέματα για τους υποσχόμενους διορισμούς, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να διορίσουν στο Δημόσιο κ.λπ., (οι διορισμοί αυτοί ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν).

Keywords
Τυχαία Θέματα