Μαύρες σημαίες και απεργία πείνας για το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι

Από χθες Σάββατο όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο υψώθηκαν μαύρες σημαίες σε κάθε δημόσιο κτίριο, δημοτική υπηρεσία καθώς και στα καταστήματα της πόλης.

«Πρόκειται για τη Σημαία της Αδικίας και της Ασέβειας» προς την πόλη και τους πολίτες της» αναφέρει το δημοτικό συμβούλιο. Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις έχουν κλείσει τον δρόμο στο ύψος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, προκειμένου τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από το δρόμο του ιδρύματος και να βλέπουν οι περαστικοί «ποια είναι η περιουσία που θέλει

η πολιτεία να ξεπουλήσει».

«Καλούμε κάθε πολίτη να συμμετάσχει και να στηρίξει ενεργά την απόφαση μας. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για την ύπαρξη του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο άδικο. Για το σεβασμό και την αξιοπρέπεια μας» ανέφερε ο δήμαρχος του Μεσολογγίου Π.Κατσούλης.

Ο κ. Κατσούλης πρότεινε το ακόλουθο πλαίσιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έγινε αποδεκτό και αποτελεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου:

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ξεκινά απεργία πείνας στο Μουσείο – Πινακοθήκη, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Επίσης ο Δήμος και οι φορείς της πόλης αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ενώ όπως σημειώνεται στην απόφαση στις φετινές Εορτές Εξόδου δεν θα προσκληθεί και δεν θα παραστεί πολιτειακός παράγων καθώς και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

Επίσης σχεδιάζεται η αποστολή μιας επιστολής καταγγελίας της κυβέρνησης, προς όλες τις πόλεις του παγκόσμιου δικτύου «ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ», που θα φιλοξενήσει τον προσεχή Οκτώβριο το Μεσολόγγι.

Το δημοτικό συμβούλιο ζητά άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα