ΜΑΚΡΑ Η ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

19:50 6/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Μακρά θα είναι η νύχτα για τα κόμματα της Αριστεράς, ώσπου να σταθεροποιηθεί η εικόνα των εκλογικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών. Έτοιμοι για… «συγκρατημένους» πανηγυρισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, προβληματισμός στο ΚΚΕ, αγωνία στη ΔΗΜΑΡ.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου το κλίμα αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν πανηγυρικό, παρότι κανένα στέλεχος δεν πρόκειται να εκπέμψει κάτι τέτοιο

δημόσια, για προφανείς λόγους. Παράλληλα, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα περιμένουν να ξεκινήσει η ροή των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να φανεί αν τελικά η συμμαχία της Αριστεράς είναι όντως δεύτερο κόμμα, όπως έδειξαν τα exit polls ή όχι.

Στον αντίποδα, κατήφεια φαίνεται να επικρατεί στο ΚΚΕ, αφού στον Περισσό είδαν στα exit polls να αναδεικνύεται το κόμμα τους πέμπτο, πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Παράλληλα, το ΚΚΕ χάνει και την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της Αριστεράς και, αυτά τα δύο γεγονότα συνδυαστικά αναμένεται να πυροδοτήσουν ραγδαίες εξελίξεις στον Περισσό, που μπορεί να φτάσουν ακόμη και στη διαδοχή της Αλέκας Παπαρήγα. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΚΚΕ αυτά τα πράγματα γίνονται αργά και όχι σε σε «τηλεοπτικούς» χρόνους. Μία ακόμη αιτία προβληματισμού είναι το ότι το ΚΚΕ ενδέχεται να πάρει ποσοστό μικρότερο και από αυτό που είχε το 2009, κάτι που θα σημάνει ότι απέτυχε να καρπωθεί έστω και ένα μικρό κομμάτι της «αντιμνημονιακής» ψήφου διαμαρτυρίας.

Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η αγωνία και στην Αγίου Κωνσταντίνου, στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο Φώτης Κουβέλης προεδρεύει σε σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του και όλα τα στελέχη του κόμματος περιμένουν να δουν πού θα κάτσει η μπίλια, αφού στα exit polls η Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται να κυμαίνεται από 4,5 έως 6%. Η αγωνία έγκειται στην επιδίωξη του Φώτη Κουβέλη να «προβλέψει» πόσους -και ίσως ποιους- βουλευτές θα έχει στην προκύπτουσα Βουλή η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα