ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΝΔ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δικαστική μάχη, με αντιπάλους τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή σηματοδοτούν οι ενστάσεις που κατατέθηκαν στο Εκλογοδικείο, με μήλον της έριδος τις εκλογικές περιφέρειες την Μεσσηνίας και της Λακωνίας.

Το ντόμινο της ανακατανομή των εδρών, αν γίνουν δεκτές οι ενστάσεις, θα έχει σαν αποτέλεσμα το κυβερνών κόμμα να κερδίσει μία έδρα Μεσσηνία και να χάσει αντίστοιχα μία στην Λακωνία

την οποία κερδίζει η Χρυσή Αυγή. Την ίδια στιγμή η Χρυσή Αυγή χάνει με τη σειρά της μια έδρα στην Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από το τον αναπληρωματικό βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης που στρέφεται κατά της βουλευτού Λακωνίας του ίδιου κόμματος Φεβρωνίας Πατριανάκου και του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση.

Ο κ. Χρυσομάλλης υποστηρίζει ότι στο νομό Μεσσηνίας έπρεπε να παραχωρηθεί μία ακόμη, τέταρτη, έδρα στη ΝΔ, την οποία πρέπει να καταλάβει ο ίδιος, ενώ παράλληλα πρέπει να αφαιρεθεί η έδρα από τη Χρυσή Αυγή την οποία έχει καταλάβει ο Κουκούτσης, υποστηρίζοντας ότι έγινε με εσφαλμένο τρόπο η κατανομή των εδρών στις επίμαχες εκλογικές περιφέρειες.

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία Χαρ. Κολοκοτρώνη και στρέφεται κατά της βουλευτού της ίδιας εκλογικής περιφέρειας της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου.

Και αυτός υποστηρίζει ότι εσφαλμένα η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή προέβη στην κατανομή των εδρών στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και σε αυτή της Λακωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα