Μάχη στην «αλάνα του διαδικτύου»

19:20 3/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, μόνο από τις υποθέσεις που χειρίστηκε η συγκεκριμένη υπηρεσία, προκύπτει ότι την τελευταία διετία η ζημιά του δημοσίου από τις παράνομες οικονομικές δραστηριότητες ανέρχεται σε περισσότερα από 35,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ζημία τρίτων υπερβαίνει τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικά για τους οφειλέτες προς το δημόσιο, από την Οικονομική Αστυνομία, στο διάστημα από 1-1-2012 έως 31-3-2013, συνελήφθησαν 2.355 άτομα το συνολικό χρέος των οποίων ανέρχεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ,

ενώ οι αστυνομικοί χειρίστηκαν άλλες 350 υποθέσεις, για συνολικό χρέος 104,2 εκατομμυρίων ευρώ, στις οποίες δεν πραγματοποιήθηκε σύλληψη, καθώς οι οφειλέτες διευθέτησαν έγκαιρα το χρέος τους.

Επίσης, από το 2011 που λειτουργεί η υπηρεσία, μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2013, από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν συνολικά 523 άτομα που είχαν εκφράσει πρόθεση αυτοκτονίας στο διαδίκτυο και με την μεσολάβησή της παρασχέθηκε στα άτομα αυτά η απαραίτητη υποστήριξη.

Έντονη δράση παρουσίασε η Οικονομική Αστυνομία στην αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου, με τον εντοπισμό παράνομων καζίνο στην Αθήνα, ενώ από τις σημαντικότερες υποθέσεις που χειρίστηκε ήταν η μεγάλη απάτη που διέπρατταν επί μια δεκαετία, υπάλληλοι στο ΙΚΑ Καλλιθέας, από την οποία το ίδρυμα υπέστη ζημία πάνω από 6.000.000 ευρώ.

Από τις χαρακτηριστικές υποθέσεις είναι κι η επιχείρηση σε πέντε εταιρείες με προϊόντα – μαϊμού, τον περασμένο χρόνο στην Αγία Βαρβάρα, που, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, έγινε αιτία να διατηρήσουν τις δραστηριότητες τους στην Ελλάδα επώνυμες εταιρείες, που ήθελαν να αποσύρουν τα συμφέροντα τους λόγω του παραεμπορίου.

Ο Νίκος Δένδιας έκανε ειδική αναφορά έκανε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τόνισε ότι διαδίκτυο είναι η «σύγχρονη αλάνα» που παίζουν τα παιδιά, αλλά που δεν μπορούν οι γονείς να ελέγξουν, όπως στις πραγματικές αλάνες κάποτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα