Μ. Ρέντσι: Ειρηνική επανάσταση η κυβέρνησή μου

19:45 4/5/2014 - Πηγή: Matrix24

«Δεν πρέπει να αλλάξουμε όλα, αλλά όλους. Είμαι εδώ για να αλλάξω τα μέγαρα της εξουσίας και δεν θα δεχθώ να συμβεί το ακριβώς αντίθετο», δηλώνει ο 39χρονος Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ρέντσι προσθέτει ότι χρειάζεται μια ριζική αλλαγή των κανόνων, που διέπουν την εργασία και εξηγεί:

«Η Γερμανία, με αριστερή κυβέρνηση, το έπραξε πριν δέκα χρόνια και τώρα ηγείται της Ευρώπης. Στην Αμερική το Jobs act του Ομπάμα οδήγησε την ανεργία κάτω από το 7%, ενώ στην Ιταλία είναι στο 13% και εκείνη των νέων αγγίζει το 42%. Πρέπει

να κάνουμε το παν ώστε όποιος θέλει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας να μπορεί να το κάνει πράξη . Τις αντιστάσεις του συνδικάτου τις σεβόμαστε αλλά δεν τις συμμεριζόμαστε».

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού εκτιμά ότι το Δημοκρατικό κόμμα μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερες έδρες, από όλες τις άλλες δυνάμεις που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Αλλά ακόμη σημαντικότερο- τονίζει - είναι να αποφευχθεί η προσέγγιση της πολιτικής όπως την εννοεί ο Μπέπε Γκρίλο, υπό την έννοια του δημαγωγικού λαϊκισμού».

Σε σχέση με το μέλλον της Ουκρανίας, ο Ματέο Ρέντσι δηλώνει: «Πρέπει όλοι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνει ανοικτή μια διπλωματική δίοδος επικοινωνίας, κρατώντας ως σημείο αναφοράς την συμφωνία της Γενεύης».«Δεν είναι η θέση της Ιταλίας, είναι η θέση όλων. Στην επικείμενη διάσκεψη G 7 θα πούμε ότι είμαστε υπέρ του αγωγού φυσικού αερίου South Stream. Αλλά το ενεργειακό δεν μπορεί να θεωρείται η άλλη όψη του νομίσματος των αξιών», ολοκλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα