ΛΙΒΥΗ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ 4 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΠΔ

18:50 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Σχεδόν αμέσως μετά  την άφιξη του προέδρου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Σανγκ Χιουν Σονγκ στη Λιβύη οι  τέσσερις εργαζόμενοι του ΔΠΔ που είχαν συλληφθεί στη Λιβύη έπειτα από συνάντησή τους με τον κρατούμενο γιο του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, αφέθηκαν

ελεύθεροι.

«Τα τέσσερα μέλη της αποστολής του ΔΠΔ αφέθηκαν ελεύθερα», είπε  ο Άζμι αλ Ατίρι, επικεφαλής της ταξιαρχίας της οποίας κρατούμενος είναι στο Ζίντεν ο γιος του πρώην δικτάτορα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και λίγο μετά την άφιξη στην περιοχή του  Σανγκ Χιουν Σονγκ.

Η ομάδα του ΔΠΔ είχε φυλακισθεί στις 7 Ιουνίου στο Ζίντεν, όπου είχε μεταβεί στη φυλακή όπου κρατείται ο γιος του Καντάφι Σάιφ αλ Ισλάμ για να συναντηθεί μαζί του και να βοηθήσει την προετοιμασία της υπεράσπισής του ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου. Η λιβυκή κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τα μέλη της ομάδος ότι παραβίασαν «την λιβυκή εθνική ασφάλεια».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Λιβύης Μοχάμεντ Αμπντελαζίζ, η απελευθέρωση  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Λιβύης και ΔΠΔ, βάσει της οποίας το Δικαστήριο δεσμεύεται να ερευνήσει από μεριάς του την υπόθεση και να ενημερώσει την Τρίπολη για τα συμπεράσματά της.

Όπως έγινε γνωστό και τα  τέσσερα μέλη της αποστολής πρόκειται να εγκαταλείψουν τη Λιβύη εντός της ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα