ΛΙΒΑΝΟΣ: ΘΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Ο Μισέλ Αούν, χριστιανός ηγέτης και σύμμαχος της σιιτικής Χεσμπολάχ, δήλωσε ότι γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας, όταν στην αυτοκινητοπομπή, στην οποία βρισκόταν, πήρε φωτιά.

 Ο ηγέτης του Ελεύθερου Πατριωτικού Κινήματος επέστρεφε στον  Λίβανο το Σάββατο το απόγευμα ότι ένα από τα αυτοκίνητα της πομπής δέχθηκε πυρά στην πόλη Σιδόν, που κυριαρχείται από Σουνίτες. «Έχω υποστεί τρεις απόπειρες δολοφονίας και οι δράστες έχουν αποκαλυφθεί», δήλωσε ο Μισέλ Αούν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και σε αυτήν την απόπειρα, θα συμβεί το ίδιο.

Η επίθεση στον Αούν είναι η πιο πρόσφατη, που έχει

καταγραφεί και εν γένει αποτελεί μια σημαντική απειλή για τους πολιτικούς στο Λίβανο, ενόσω επικρατεί ένταση και στην γειτονική Συρία και έχει επέλθει ρήξη σε θρησκευτικό και πολιτικό επίπεδο.

Σημειωτέον ότι άλλοι δυο Χριστιανοί πολιτικοί στο Λίβανο, ο Σαμίρ Γκεαγκέα και ο Μπούτρος Χάρμπ, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο. Συγκεκριμένα, ο Σαμίρ Γκεαγκέα δέχθηκε τον περασμένο Απρίλιο πυροβολισμούς στο σπίτι του στο Βόρειο Λίβανο. Τον περασμένο Απρίλιο, ο Μπούτρος Χάρμπ πληροφορήθηκε από την προσωπική του ασφάλεια ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο πολιτικό του γραφείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα