ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΩΤΗ

Τη δική του εκδοχή για την ενημέρωση που είχε παράσχει στον πρώην γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, δίνει ο επιχειρηματίας Ιωσήφ Λιβανός, υποστηρίζοντας -σε αντίθεση με τον κ. Διώτη – ότι γνώριζε περί των καταγγελιών του για τα πολιτικά πρόσωπα.

Με γραπτή ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ υποστηρίζει (επισυνάπτοντας και τα σχετικά αποδεικτικά κατάθεσης με αριθμό πρωτοκόλλου ) πως παρέδωσε αντίγραφο της αρχικής μηνυτήριας αναφοράς του αλλά και την επίμαχη συμπληρωματική (όπου

αναφέρονται τα ονόματα των πολιτικών προσώπων, όπως τη δημοσίευσε η εφημερίδα Real News)  την 1η Ιουνίου 2011:

Αναφέρεται μάλιστα σε συγκεκριμένη συνάντηση που είχε με τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ λέγοντας ότι σε ερώτησή του για το εάν η διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί λόγω της εμπλοκής των πολιτικών, ο κ. Διώτης απάντησε επι λέξει και είναι προς τιμήν του: «Ημουν τριάντα χρόνια Εισαγγελέας δε δέχτηκα πιέσεις και παρεμβάσεις, δε θα δεχτώ ούτε τώρα». Ισως να διαφεύγει αυτό από τη δική του μνήμη και είναι ανθρώπινο επειδή έχουν περάσει 16 μήνες από τότε».

Σε ό,τι αφορά τη ουσία της  ερευνώμενης υπόθεσης από την εισαγγελέα πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου ο κ.  Λιβανός σπεύδει να διευκρινίσει ότι με όσα έχει πει  «δεν καταδικάζω, ούτε απαλλάσσω κανέναν», υπονοώντας  προφανώς τα πολιτικά πρόσωπα που υποστηρίζει πως του είχε πει ο  Γ. Καρούζος ότι εμπλέκονται : ʽΌλα θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν και προπάντων θα διασταυρωθούν με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά θα ελεγχθούν και δεκάδες offshore και ελληνικές εταιρίες. Για όλα αυτά θα απαιτηθεί πολύς χρόνος και εξονυχιστικός έλεγχος. Θα αξιοποιηθούν από τις Εισαγγελικές και Ελεγκτικές αρχές, ώστε να αποφανθεί η δικαιοσύνη με γνώμονα πάντα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Μέχρι τότε «ας σεβαστούμε τις νόμιμες διαδικασίες αλλά και το τεκμήριο αθωότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα