ΛΑΓΚΑΡΝΤ: «ΣΩΣΤΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΟΡΟΥΣ»

Η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία έχει μισθολογικά έσοδα ύψους 380.989 ευρώ το χρόνο παραδέχεται προκλητικά μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι δεν πληρώνει φόρους.

Εκεί που έδειχνε ότι είχε μετανιώσει για τα λεγόμενα της για την Ελλάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ επανέρχεται προκλητική μέσω αναρτησής της στο Twitter: «That’s

right, I don’t pay taxes» («Σωστά, δεν πληρώνω φόρους»). Όπως προβλέπεται για τους γενικούς διευθυντές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με σχετική νομοθετική ρύθμιση του 1961, η Λαγκάρντ απολαμβάνει ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς, με αποτέλεσμα ως αξιωματούχος να μην πληρώνει καθόλου φόρους.

Βάσει των άρθρων 34 και 38 της Συνθήκης της Βιέννης που ψηφίστηκε το 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις, τα εισοδήματά της (μισθοί, έξοδα παράστασης κ.λπ.) από το ΔΝΤ δεν φορολογούνται, καθώς «ο διπλωματικός αξιωματούχος απαλλάσσεται από κάθε φορολογία, προσωπική ή πραγματική, εθνική, τοπική ή κοινοτική».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη του Δ.Σ. του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φαίνονται ενοχλημένα από τις εξηγήσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής η επικεφαλής του ταμείου μέσω του internet, η οποία εκφράζεται με τρόπους που δεν ενδείκνυνται με τη «φιλοσοφία» και το τεχνοκρατικό ύφος του ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα