Κυβερνητική συνοχή και Αμυγδαλέζα στο στόχαστρο της ΔΗΜΑΡ

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η ΔΗΜΑΡ απαντώντας στα λεγόμενα πολλών κυβερνητικών στελεχών, ότι η συνοχή της κυβέρνησης είναι αυξημένη σε σχέση με την εποχή της τρικομματικής. Σύμφωνα με το επιτελείο της Αγίου Κωνσταντίνου, η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος κατεύθυνση και η αύξηση της συνοχής της οφείλεται στη δογματική προσήλωση της εφαρμογής των απαιτήσεων της τρόικας, που παράγουν ύφεση και αναπαράγουν την κρίση. «Πόσο η κυβερνητική

συνοχή και η πολιτική που ασκείται υπηρετεί την κοινωνική συνοχή; Αυτό είναι το ερώτημα και το πολιτικό ζητούμενο» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Σε δεύτερη ανακοίνωσή της σχολιάζει τα γεγονότα της Αμυγδαλέζας, ζητώντας άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοσης ευθυνών. Αφού αρχικά επισημαίνει πως η οικονομική κρίση δεν δίνει άλλοθι στον περιορισμό των δικαιωμάτων Ελλήνων και μεταναστών, προτείνει την άμεση μετεξέλιξη των κέντρων κράτησης των μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας, ενώ χαρακτηρίζει ως κρίσιμο το ζήτημα της διεκδίκησης ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος και της διαχείρισης των μεταναστών, που διέρχονται στην Ελλάδα με προορισμό άλλες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα