ΚΥΠΡΟΣ: ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΝΟΣΩ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

«Και άλλες χώρες προήδρευσαν, κάτω από πολύ χειρότερες εσωτερικές συνθήκες», δήλωσε ο Υφυπουργός της Κύπρου για τα Ευρωπαϊκά Θέματα.

Ουσιαστικά, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το διάστημα που θα έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κύπρος. Ωστόσο, έσπευσε να διαχωρίσει τις δυο υποθέσεις.

«Προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε χωριστά τα θέματα της

κυπριακής Προεδρίας από τη μία και του ενδεχομένου προσφυγής στον Μηχανισμό Στήριξης από την άλλη» σημείωσε ο κ. Μαυρογιάννης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δελτίο του ΡΙΚ.

Όταν ρωτήθηκε αν η κυπριακή Προεδρία μπορεί να ξεκινήσει και να εξελίσσεται ομαλά, χωρίς να επηρεάζεται από ενδεχόμενη καταφυγή στον Μηχανισμό, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι και άλλες χώρες προήδρευσαν, κάτω από πολύ χειρότερες εσωτερικές συνθήκες.

Στο μεταξύ, στο τραπέζι του διαλόγου θα καθίσουν αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο, με πρωτοβουλία του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, να επιδιωχθεί κοινή απόφαση για το αν θα ζητηθεί ρωσικό δάνειο, εφόσον εξασφαλισθεί, αν θα ενταχθεί η Κύπρος στον Μηχανισμό ή αν θα επιλεγεί ένας συνδυασμός των δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα