«ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΛΛΩΝ ΓΕΝΕΩΝ»

Οξεία επίθεση στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας, παράλληλα, την κρισιμότητα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Οι Έλληνες πρέπει να σκεφτούν σοβαρά ότι με την ψήφο τους κρίνουν

το μέλλον της χώρας», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην «έδρα» του, τη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας αυτή την εκλογική αναμέτρηση ως «μια ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας».  Τόνισε πως “δεν κρίνεται η σύνθεση της νέας Βουλής, ούτε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αλλά η πορεία και η μοίρα του Έθνους για πολλές δεκαετίες και γενιές»,, προσθέτοντας: «Για να βγούμε από την κρίση πρέπει η χώρα να ξημερώσει όρθια την επομένη των εκλογών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι η πολιτική που ασκήθηκε έχει πληγώσει την κοινωνία, διερωτώμενος «πώς να εξηγήσεις στον άνεργο ότι αν δεν είχαμε λάβει μέτρα θα είχαμε 2 εκατομμύρια ανέργους σήμερα». Παράλληλα, επιχείρησε και μία αποτίμηση της θητείας του ως υπουργού Οικονομικών. «Με κυνισμό μας ρωτούσαν αν θέλαμε να βγούμε από το ευρώ. Έπρεπε να αντισταθώ στις πιέσεις για την εξουδετέρωση της Ελλάδας», είπε, ενώ για μια ακόμη φορά επιχείρησε να «πιστωθεί» προσωπικά την επιτυχία του PSI και την απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 106 δισ. ευρώ.

Κατά Σαμαρά-Τσίπρα

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε βολές κατά του προέδρου της ΝΔ, αλλά και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Σαμαράς ούτε στο ντιμπέιτ, αλλά ούτε και στη Βουλή ήρθε σε διάλογο», είπε, κατηγορώντας τον αρχηγό της ΝΔ πως στην ώρα της διαπραγμάτευσης, «κρυβόταν πίσω από την κυβέρνηση».

«Μόνο εμείς κάναμε αυτοκριτική, όλοι οι άλλοι είναι αθώοι αίματος. Δεν αναλαμβάνουν ούτε ένα μικρό μερίδιο ευθύνης. Αν όμως δεν πηγαίναμε μόνοι μας το 2010, τότε πολλοί τζάμπα μάγκες δεν θα είχαν τι να πουν», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζοντας σαφώς τον κ. Σαμαρά. «Όχι εύκολα λόγια στα αποδυτήρια, αλλά στον αγωνιστικό χώρο», πρόσθεσε.

Ειρωνικά ήταν τα σχόλια του Ευάγγελου Βενιζέλου και για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα περί συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς. «Τώρα θέλει και ο κ. Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός», είπε, κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πως «νομίζει ότι μπορεί να πάρει τη διερευνητική εντολή και να την κάνει ό,τι θέλει, να την πάρει και να φύγει».

Keywords
Τυχαία Θέματα