Κόβει «τους μαφιόζους» από τα ψηφοδέλτια ο Μπερλουσκόνι

Η κεντροδεξιά παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που καταθέτει τα ψηφοδέλτιά της στο υπουργείο Εσωτερικών, προσπαθεί να αφαιρέσει από αυτά στελέχη της που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την δικαιοσύνη.

Εμβληματική χαρακτηρίζεται η περίπτωση του Νικόλα Κοζεντίνο, πρώην υφυπουργού Οικονομικών, που ήλπιζε να μπορέσει να είναι επικεφαλής του υποψηφίου της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης.

Μετά από ένα μπρα-ντε-φερ που διήρκεσε δυο ημέρες, υπερίσχυσε η γραμμή του γραμματέα του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) Αντζελίνο Αλφάνο και ο Κοζεντίνο, ο οποίος κατηγορείται ότι δραστηριοποιήθηκε

για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με στόχο την σύμπραξη με την μαφία, απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Νωρίτερα ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι ο Κοζεντίνο είχε απομακρυνθεί, παίρνοντας μαζί του τα ψηφοδέλτια που έπρεπε να κατατεθούν στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών. Το PdL διέψευσε την είδηση.

Για τον ίδιο ρόλο αποκλείσθηκε και ο πρώην στενότατος συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μαρτσέλο Ντελ’ Ούτρι, που έχει κατηγορηθεί ότι υποστηρίχθηκε από την Κόζα Νόστρα.

«Αποφάσισα να κάνω βήμα πίσω διότι μου το ζήτησε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Την ενεργό πολιτική αποφάσισε να εγκαταλείψει και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Κλάουντιο Σκαγιόλα, ο οποίος, σύμφωνα με τον Τύπο, βαρύνεται με υποψίες για ασαφή αγορά ακινήτου στην περιοχή του Κολοσσαίου, στην Αιώνια Πόλη.

Πηγή ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα