Κόβει τα σενάρια «εθνικής συνεννόησης» ο ΣΥΡΙΖΑ

08:33 6/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Αν και η συζήτηση θεωρείται λίγο πρόωρη στο ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκλείουν κατηγορηματικά την πιθανότητα να υπάρξει πεδίο συνεννόησης μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα στην οικονομική πολιτική. Βεβαίως, η δήλωση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη σύμφωνα με τον οποίο αν κληθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

από τον πρωθυπουργό δε θα αρνηθεί, ισχύει, καθώς όπως λένε στην Κουμουνδούρου, «αν ο πρωθυπουργός εγκαταλείψει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά, φυσικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα αρνηθεί την πρόσκληση σε διάλογο».

Νέα δεδομένα

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής «δείχνει ότι ο Σαμαράς δεν σέβεται τη Δημοκρατία και τους κανόνες λειτουργίας του πολιτεύματος», όπως λένε χαρακτηριστικά και, ως εκ τούτου, αποκλείεται κάθε διάλογος με τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, επιχείρησε να κόψει εν τη γενέσει τους τα σχετικά σενάρια, αφού απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμφωνίας των δύο πλευρών, ενώ επικεντρώθηκε στο θέμα της ρύθμισης του χρέους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία επιτροπή με τον Αντώνη Σαμαρά για την ρύθμιση του χρέους», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως μεταξύ των δύο πλευρών «υπάρχει χάος». «Εμείς θέλουμε κούρεμα, η κυβέρνηση χαρακτηρίζει το χρέος βιώσιμο και αρκείται σε μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση. Τί να συζητήσουμε; Τη διαιώνιση του χρέους για μισόν αιώνα;», διερωτώνται στην Κουμουνδούρου.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με ανησυχία να πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν τους δανειστές να ζητούν υπογραφή «δέσμευσης» από την αξιωματική αντιπολίτευση, όταν η συμφωνία με την κυβέρνηση για το χρέος φτάσει στο τελικό της στάδιο. «Δε θα μας εγκλωβίσουν», είναι η κοφτή απάντηση συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, που υποστηρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύσεις «για πράγματα που διαπραγματεύθηκε αυτή η κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα