Κουβέλης κατά Μαξίμου για την Χ.Α.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν μένουν μόνο στην –αυτονόητη, όπως λένε- επιδοκιμασία των συλλήψεων των χρυσαυγιτών, αλλά υπενθυμίζουν και τις «εκλεκτικές συγγένειες» του Μεγάρου Μαξίμου με την Χρυσή Αυγή και, κυρίως, με τη ρητορεία της. Τη διατύπωση των συγκεκριμένων καταγγελιών ανέλαβε χθες ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο Φώτης Κουβέλης

κατήγγειλε, συγκεκριμένα, ότι «στελέχη της ΝΔ και του Μαξίμου έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής», ενώ υπενθύμισε πως το κόμμα του είχε θέσει θέμα αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής ενόσω ήταν ακόμη στο κυβερνητικό σχήμα.

«Καθυστερούσαν»

Παράλληλα, ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε αναλυτικά και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, που παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες από τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, καταγγέλλοντας πως, παρά τις οχλήσεις της ΔΗΜΑΡ προς τον Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση καθυστερούσε και δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια. «Καθυστερούσαν τους φακέλους οι αρμόδιοι για τη ΧΑ. Υπήρχε θεσμική χαλάρωση, και το μη “θίγετε τα κακώς κείμενα”» , είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης, έχοντας αποφασίσει «να μην χαρίσει καθ’ ολοκληρίαν στον Σαμαρά την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής», όπως τονίζουν πρόσωπα που γνωρίζουν τον τρόπο που σκέφτεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα