Κουτσούμπας: Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα

21:33 6/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε την Πέμπτη με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο και την Τράπεζα Θεμάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «ανοίγουν τον δρόμο για την έξοδο ουσιαστικά πολλών παιδιών των λαϊκών

οικογενειών από το σχολείο» και ταυτόχρονα «ανοίγουν τον δρόμο παραπέρα για την παραπαιδεία και για να πληρώνει η λαϊκή οικογένεια από την τσέπη της την αμορφωσιά και τη μεγαλύτερη ανασφάλεια, γιατί δουλειές δεν υπάρχουν, ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά θα βρίσκονται έξω και από αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία».

Αναφερόμενος στα προβλήματα των εκπαιδευτικών, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι τα ζητήματα της αξιολόγησης, οι υποχρεωτικές μετατάξεις, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων «έχουν άμεσες επιπτώσεις τόσο στους εκπαιδευτικούς, τη δουλειά τους και τη ζωή τους, όσο και στους μαθητές και στους γονείς τους».

«Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες που δίνονται αυτήν την περίοδο, με κοινωνική συμμαχία, με Λαϊκή Συμμαχία, με ενότητα, δράση και συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα μέτρα και βεβαίως να αντιμετωπιστεί ταυτόχρονα η κρατική καταστολή και ο αυταρχισμός που εκδηλώνονται προκειμένου να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα που επιβάλλει η ΕΕ και η πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεων» υπογράμμισε.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, αναφέρθηκε στην ενημέρωση της Ομοσπονδίας στον κ. Κουτσούμπα, επισημαίνοντας ότι «αναδείξαμε τα ζητήματα των απολύσεων που είναι κορυφαία αυτήν την περίοδο, να μην γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών και γενικότερα εργαζομένων στο Δημόσιο».

Ο κ. Κοτσυφάκης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο σχολείο «που υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τη γνώση και οδηγούν τα παιδιά έξω από το σχολείο», καθώς και στο θέμα των αλλαγών της επαγγελματικής εκπαίδευσης «που κι εκεί οδηγούν τα παιδιά στην πρόωρη κατάρτιση και στη μαθητεία».

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε επίσης, όλα αυτά τα μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική, κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ανατραπεί». «Νομίζω ότι έχουμε την πλήρη συμπαράσταση στα ζητήματα των αγώνων που δίνουμε αυτήν την περίοδο» τόνισε καταληκτικά ο κ. Κοτσυφάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα