Κουτσούμπας: Η λαϊκή οικογένεια είναι συνεχώς στο καναβάτσο

«Λιμάνια ιδιωτικοποιημένα, είτε με πλειοψηφικά πακέτα με την Cosco, είτε με άλλους μονοπωλιακούς ομίλους, ή από την άλλη μεριά με έναν γενικόλογο δημόσιο έλεγχο από τον κρατικό καπιταλιστικό τομέα της οικονομίας, για τους ίδιους τους εργαζόμενους, για τον λαό και για τη χώρα δεν θα σημαίνει παρά περαιτέρω αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων, κατακτήσεων και ελευθεριών στους χώρους δουλειάς», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή

του με εκπροσώπους των εργαζομένων στα λιμάνια, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την αλληλεγγύη τού κόμματός του στους αγώνες των εργαζομένων κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών.

«Η πολιτική της κυβέρνησης -με ή χωρίς μνημόνια, όπως κι αν την ονομάσουν, καθώς το τελευταίο διάστημα ακούγεται κι αυτό- θα είναι αντιλαϊκοί νόμοι, νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, και με τη λαϊκή οικογένεια να βρίσκεται συνεχώς στο καναβάτσο», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «από αυτή την άποψη χρειάζεται να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία όλος ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, να κοινωνικοποιηθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, να έρθει η εργατική τάξη και ο λαός στην εξουσία, για να μπορέσει να οικοδομήσει αυτή την κοινωνία όπου η ανάπτυξη θα γίνεται προς όφελός τους».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Γεωργακόπουλος, ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Κουτσούμπα διατυπώθηκε η θέση για δημόσιο χαρακτήρα των λιμένων, όπου η ευθύνη για τη λειτουργία και εκμετάλλευση όλων των λιμενικών δραστηριοτήτων θα πρέπει να ανήκει στο Δημόσιο.

«Καταθέσαμε την εμπειρία μας μετά από τρία χρόνια παραχώρησης του Προβλήτα Νο 2 στην Cosco, όπου και στο θέμα του λεγόμενου δημόσιου ελέγχου και στο θέμα των εργασιακών σχέσεων τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, αφού έχει δημιουργηθεί καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα», είπε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Αναφερόμενος στο θέμα του «φιλικού διακανονισμού», ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, είπε ότι επιχειρείται η απαξίωση των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης με την αποεπένδυση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, «ούτως ώστε να παραχωρηθούν τα λιμάνια σε τιμή ευκαιρίας».

Τέλος, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια είναι αποφασισμένοι να κινηθούν σε νομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, και τόνισε ότι το θέμα των λιμανιών δεν είναι συντεχνιακό που αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτά, αλλά είναι θέμα που αφορά ζωτικές δραστηριότητες για την ανάπτυξη της χώρας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, με αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα και σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα