Κουπί, σαρδέλα και αλμυρό νερό θα φέρουν την ανάπτυξη

Και όμως πρόκειται για σύμβουλο της Κυβέρνησης.. Και όμως μετά από έξι χρόνια ύφεσης, χιλιάδες επιχειρήσεις που κατέβασαν «ρολά», σχεδόν 1,4 εκατ. ανέργους και ελαστικές μορφές εργασίας του χειρίστου είδους, η πρόταση του … «συμβούλου» της ελληνικής Κυβέρνησης για να «ζωντανέψει» η αγορά ήταν –ούτε λίγο, ούτε πολύ- να δουλεύουν αμισθί (!!!) οι νέοι έως 29 ετών και να «πριμοδοτηθεί» η … μετανάστευση!!

Αν εκεί εξαντλείται η φαντασία των λογής συμβούλων του ελληνικού Κράτους που ακριβοπληρώνονται κιόλας… τότε στην Κυβέρνηση θα πρέπει να το ξανασκεφτούν να προσλάβουν έναν από τα εκατομμύρια

Έλληνες που θα μπορούσαν να κάνουν ανάλογες προτάσεις με πολύ λιγότερα χρήματα!

Από ιδέες πολλές: Για παράδειγμα για να αναβιώσει το ναυτικό πνεύμα στους Έλληνες και να ανθίσει και πάλι η εφοπλιστική κοινότητα που τραβάει και κάποια ζόρια, άνετα επιστρέφουμε στις γαλέρες!

Μπορείς να τοποθετήσεις αρκετές χιλιάδες ανέργων στα κουπιά και ούτε μισθό δεν χρειάζεται να τους καταβάλλεις: Σαρδελίτσα και αλμυρό νερό… για να μην σπαταλάμε το πόσιμο και το ένα παλικάρι με το μαστίγιο, το άλλο με το τύμπανο να δίνει ρυθμό και έτοιμη η Ελλάδα να μεγαλουργήσει και πάλι.

Και δεν σταματάς εκεί: Στα χωράφια.. Βάζεις και εκεί ανέργους.. Τι κοστίζουν; Ποιος το λέει; Από την Ανατολή του ηλίου θα δουλεύουν έως την Δύση… Θα σταματούν μόνον για μεσημεριανό που θα είναι μια φέτα ψωμί και 2 ελιές. Και εδώ νερό δεν χρειάζεται. Από τα ρυάκια που ποτίζονται τα χωράφια με την χούφτα.

Και βιομηχανική παραγωγή θέλουμε; Μια χαρά! Ένα μεγάλο κτίριο να στηθεί και ρίξε μέσα μηχανήματα και εργατιά! Κλειδαμπάρωσέ το και άφησέ τους να δουλεύουν σερί… Και εάν κάνουν και κανένα τσαμπουκά και ζητήσουν τίποτε φαγητά ή να πάνε προς νερού τους ή να κοιμηθούν; Μπρος… Σπίτι σας και οι επόμενοι. Το μοναστήρι να είναι καλά!

Τι τους χρυσοπληρώνουμε λοιπόν τους συμβούλους της εκάστοτε Κυβέρνησης; Τι εύκολες λύσεις τις γνωρίζουν όλοι. Και μάλιστα και πιο δραστικές από εκείνες που οι ίδιοι μπορεί να σκεφτούν…

Keywords
Τυχαία Θέματα