ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ

Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα

Ο τσοχατζοπουλισμός  φαίνεται πως έχει μακριά πλοκάμια. Δεν αφορά μόνο τις αγορές υποβρυχίων, την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, τις οφσόρ εταιρείες και τα παρόμοια, αλλά βρίσκει μιμητές ακόμη και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Καλά οι πολιτικοί που για το πόπολο θεωρούνται «μακριά χέρια» και « μεγάλες τσέπες», αλλά οι καθηγητές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (κατά κανόνα σεβαστά πρόσωπα) από που κι ως που προσάγονται στο δικαστήριο και – έστω και μετά από 13 χρόνια – καταδικάζονται σε πολύχρονη φυλάκιση; Το κατηγορητήριο αφορά κακουργήματα (περί καταχραστών του Δημοσίου…) και αφορούν Απάτη, Πλαστογραφία μετά χρήσεως, ψευδείς βεβαιώσεις και υπεξαίρεση χρημάτων που – άκουσον, άκουσον – προορίζονταν για την πραγματοποίηση προγραμμάτων της Παντείου.

Οι ποινές ξεκινούν από 10 χρόνια κάθειρξη (Γρατσάνης Ιωάννης, προμηθευτής), 12 χρόνια κάθειρξη (Ορφανός Παναγιώτης, προμηθευτής) και ανέρχονται στα 13 χρόνια (Μπούτσικος Χαράλαμπος, πρώην διοικητικός υπάλληλος – Βεηκώντης Βλάσιος, διοικητικός υπάλληλος) για να ανέλθουν στα 14 χρόνια (Κώνστας Δημήτριος, πρώην πρύτανης – Παπαθανασόπουλος Κώστας, πρώην αντιπρύτανης – Παπαδοκωστάκης Μιχάλης, πρώην διοικητικός υπάλληλος, Γετίμης Παναγιώτης, πρώην αντιπρύτανης) με αποκορύφωση την ποινή του Κουτσοδημητρόπουλου Αναστάσιου – 31 χρόνια κτλ).

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι Έλληνες καθηγητές που συνήθως συνεχίζουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό για να επανέλθουν κάποτε και να ασκήσουν την «επιστήμη» τους στα ημεδαπά πανεπιστήμια, παραμένει απορίας άξιο πώς από ινστρούκτορες και οδηγοί συνειδήσεων καταντούν – μάλιστα! – απλοί καταχραστές του δημοσίου χρήματος και περήφανοι γι αυτό. Η υπεξαίρεση 8 εκατομμυρίων ευρώ, κονδύλια  τα οποία γι αλλού ξεκίνησαν και άλλου κατέληξαν (προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα της Παντείου αλλά καθ’ οδόν άλλαξαν ρότα και αποδέχτες) είναι ο διδακτικός  «άθλος» μιας πανεπιστημιακής συμμορίας η οποία καταχράστηκε το πανεπιστημιακό πορτοφόλι χωρίς ποτέ να το παραδεχτεί.

Η ανακριτική έρευνα εντόπισε επενδύσεις σε τζακούζι, σε υπερπολυτελή είδη υγιεινής,  σε τζάκια και λοιπά αποκτήματα καθηγητικού βίου. Ακόμη και τον μισθό του Κώστα Σημίτη που ελάμβανε ως καθηγητής και είχε παραχωρηθεί για την οργάνωση της βιβλιοθήκης του Παντείου καταχράστηκαν οι εξηνταβελόνηδες καθηγητές…

Keywords
Τυχαία Θέματα