Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο

«Λουκέτο» θα βάλουν οι περισσότεροι δήμοι της χώρα από αύριο Δευτέρα 15 μέχρι και την Τετάρτη 17 Ιουνίου, με απόφαση της ΚΕΔΕ ενώ ήδη αρκετοί δήμαρχοι απειλούν με ομαδικές παραιτήσεις .

Την Τρίτη 16 Ιουνίου, έχει εξαγγελθεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ γενική

24ωρη απεργία με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΠΟΕΟΤΑ έχει ήδη τραβήξει χειρόφρενο στα απορριμματοφόρα, με τον πρόεδρο Θέμη Μπαλασόπουλο να απειλεί με σκουπίδια ως απάντηση του σωματείου στη μετακίνηση και τις ενδεχόμενες απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων. Οι υπάλληλοι της ΠΟΕΟΤΑ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος για αύριο Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Βουλή την Τρίτη σε τέσσερις συνεδριάσεις με στόχο να ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης, ημέρα που η ΚΕΔΕ έχει προτείνει συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, ενώ απειλεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Γιατροί, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα την επόμενη εβδομάδα με ματαιώσεις δρομολογίων από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα