Κοπανατζήδες 7 στους 10 υπάλληλοι σε ΕΟΤ και ΕΤΕΑ

14:13 8/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) προέκυψαν τα εξής αποκαλυπτικά στοιχεία :

Στον ΕΟΤ κατά τον μήνα Νοέμβριο μόλις το 30,4 % των υπαλλήλων τήρησε την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης και συμπλήρωσε στο ακέραιο τον χρόνο εργασίας του. Το 69.60% δεν συμπλήρωσε τον απαραίτητο χρόνο εργασίας είτε δεν «χτύπησε κάρτα» στο ηλεκτρονικό σύστημα προσέλευσης-αποχώρησης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να μετρηθεί ο συνολικός μηνιαίος χρόνος εργασίας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται
πως από τους 121 υπαλλήλους, που αποδεδειγμένα δεν τήρησαν το ωράριο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ αυτών ξεπερνά αθροιστικά τις 8 ώρες, ενώ 65 υπάλληλοι τουλάχιστον 3 μέρες δεν είχαν «χτυπήσει κάρτα».Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ( ΕΤΕΑ) διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι το μήνα Οκτώβριο και Φεβρουάριο και διαπιστώθηκε πως σε ποσοστό 74.54% και 67.27% αντίστοιχα δεν συμπλήρωνε τον χρόνο εργασίας τους. Οι αρμόδιες διοικήσεις όχι μόνο δεν μερίμνησαν για τιμωρία των κοπανατζήδων υπαλλήλων με ανάλογη περικοπή αποδοχών αλλά σε πολλές περιπτώσεις χορήγησαν αποζημιώσεις για υπερωριακή απασχόληση.

Το ΣΕΕΔΔ εκτιμώντας τα αποτελέσματα της μελέτης προχώρησε σε προτάσεις προς υλοποίηση προς τους 2 φορείς για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ελέγχου, όσο και για την αναζήτηση των καταβληθέντων, που δεν δόθηκαν χωρίς λόγο αλλά και την επιβολή πειθαρχικών ποινών στους ασυνεπείς υπαλλήλους και στους υπευθύνους, που αποφεύγουν να τους ελέγξουν.

«Η δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα από το ΣΕΕΔ ενισχύει κάθε μέρα και περισσότερο τον πειθαρχικό έλεγχο και την ευθύνη στο δημόσιο τομέα» σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε : «Η, για πρώτη φορά συστηματική προσπάθεια ελέγχου της τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο, μέσω της πραγματοποίησης επιτόπιων ελέγχων από το ΣΕΕΔΔ, έχει διττό μήνυμα: αφενός επιβραβεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών και εργατικών υπαλλήλων και αφετέρου δίνει ξεκάθαρο μήνυμα μη ανοχής στους κοπανατζήδες». Τέλος σημείωσε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στηρίζει και ενισχύει το ρόλο του ΣΕΕΔΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα