ΚΟΝΤΡΑ ΟΛΑΝΤ-ΚΑΜΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση στις επικρίσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για τη φορολογική πολιτική της Γαλλίας έδωσε σήμερα από τη σύνοδο της G20 o Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για ότι λέει. Εγώ είμαι. Σε μια εποχή που η συνοχή των Ευρωπαίων πρέπει να είναι ισχυρή, δεν θα κάνω τίποτα που θα μπορούσε να την καταστρέψει», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Λος Κάμπος όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της G20 και συνέχισε: «Θα κάνουμε την σύγκριση των φορολογικών πολιτικών

της Γαλλίας και της Βρετανίας».

«Η δική μου ευθύνη σε αυτή τη σύνοδο κορυφής είναι να εξασφαλίσω ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό δεν θα ξεφύγω με κανένα τρόπο από τους πολύ σημαντικούς στόχους. Η Ευρώπη και ο κόσμος ανησυχούν και τίποτα δεν θα με αποσπάσει από το στόχο μου» επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι τη  Δευτέρα, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι είναι έτοιμος να «στρώσει το κόκκινο χαλί» στις εταιρείες που προσπαθούν να αποφύγουν τους φόρους στη Γαλλία, θέτοντας στο στόχαστρό του το σχέδιο του Φρανσουά Ολάντ για αύξηση της φορολογίας των πλουσιότερων φορολογουμένων.

«Όταν η Γαλλία θα επιβάλει ένα ποσοστό 75% για την ανώτατη κλίμακα του φόρου εισοδήματος, θα στρώσουμε το κόκκινο χαλί, και θα δεχτούμε περισσότερες γαλλικές εταιρείες, που θα πληρώνουν τους φόρους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο…από αυτό θα πληρωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες μας και τα σχολεία μας» είπε ο Κάμερον.

Keywords
Τυχαία Θέματα