Κόντρα για… τα μαθηματικά της κάλπης

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στο πλαίσιο αυτό, η μεν κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι… είχε διαρροές από την δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στις βολές της για «συγκάλυψη» της υπόθεσης.

Βολές κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά ως «αρχιστράτηγο της συγκάλυψης» και

επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός «εξόφλησε τα γραμμάτιά του προς τον κ. Βενιζέλο, που τον έκανε πρωθυπουργό».

Βαρύτερες κατηγορίες εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν διαδικασίες απαράδεκτες, με μία πολύ επιεική έκφραση. Έγινε οτιδήποτε μπορούσε από την τρικομματική κυβέρνηση για να νοθευτεί και να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στον Real Fm, προσθέτοντας πως «είδαμε μια κατάσταση φαρσοκωμωδίας, μέχρι και τον πρωθυπουργό να ψηφίζει σε μία κάλπη, πράγμα που σημαίνει φανερή ψηφοφορία, όχι μυστική ψηφοφορία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα».

Απάντηση Κεδίκογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από την πλευρά του, επισήμανε πως υπήρξαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισαν την κυβερνητική πρόταση και έκανε λόγο για… «κατανοητή απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ούτε έπεισαν όλους τους βουλευτές τους να ψηφίσουν την πρότασή τους, ούτε μπόρεσαν να υπονομεύσουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου, για να προσθέσει: «όσο για τα συνωμοσιολογικά σενάριά τους, απάντηση έδωσαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας κινούμενοι -αποδεδειγμένα- ελεύθερα».

Ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Στον κ. Κεδίκογλου απάντησε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με… μαθηματική εξίσωση. «Η αδυναμία του κ. Κεδίκογλου στα μαθηματικά είναι εμφανής. Δεν γνωρίζουμε αν στο Μαξίμου κάνουν φροντιστήρια, εμείς πάντως του παραδίδουμε δωρεάν το πρώτο μάθημα, που διδάσκεται στην Α΄ Γυμνασίου, και τον καλούμε να λύσει την παρακάτω εξίσωση: 124=71 (βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ)+ x

Ποια είναι η τιμή του αγνώστου x; (όπου x ο αριθμός των βουλευτών άλλων κομμάτων που ψήφισαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ)».

Keywords
Τυχαία Θέματα