Κομισιόν: «Δεν θέλουμε άλλες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων»

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το πότε θα εξέλθει η Ελλάδα του μνημονίου τόνισε ότι, είναι πολύ νωρίς για εικασίες και εξήγησε πως η απόφαση για το αν θα παραταθεί το ελληνικό πρόγραμμα ή όχι πέραν του 2014, θα αποφασιστεί το ερχόμενο φθινόπωρο όταν θα υπάρχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού

χρέους.

Αναφορικά με το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων είπε, οι Βρυξέλλες δεν ζητούν περαιτέρω απολύσεις. Όπως διευκρίνισε το ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων έχει πλέον ποιοτικό χαρακτήρα και όχι ποσοτικό, συμπληρώνοντας πως ο αριθμός τους έχει μειωθεί περισσότερο από ό,τι είχε υπολογιστεί.

Πρόσθεσε δε ότι, η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε πορεία σταθερότητας και τα χειρότερα βρίσκονται ήδη πίσω. Ο ίδιος, σημείωσε ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδος αποδείχθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο και ότι η πρόοδος πους έχει σημειωθεί από τον Ιούλιο του 2013 στις βασικές πτυχές του προγράμματος είναι τεράστια. Σημείωσε, ωστόσο, χαρακτηριστικά ότι «αυτό δε σημαίνει ότι η δουλειά έχει τελειώσει».

Κληθείς να σχολιάσει αν υπεύθυνοι για το κόστος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας ήταν οι τεχνοκράτες της τρόικας ή οι πολιτικοί, ο αξιωματούχος της Επιτροπής υπεραμύνθηκε του προγράμματος προσαρμογής, λέγοντας ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας το 2010 ήταν τόσο κακή που η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν αναπόφευκτη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι κατά την άποψή του δεν υπήρχε εναλλακτική λύση με λιγότερο επώδυνες συνέπειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα