Κόκκινο στον Κων. Πλεύρη από το ΣτΕ

Οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση και δεν μπορεί να ελεγχθεί η νομιμότητα της από τα δικαστήρια.

Ο Κων. Πλεύρης διεκδικεί να βγάλει στον πλειστηριασμό το πλοίο προκειμένου να εισπράξει αμοιβή 6 εκατομμυρίων ευρώ που του οφείλει, όπως λέει, το Λιβυκό Δημόσιο . Αξίζει να σημειωθεί ότι η ο εν λόγω δικηγόρος το 2003 εκπροσώπησε το Λιβυκό δημόσιο σε δίκες που είχαν ανοίξει σε βάρους του τεχνικές εταιρείες

οι οποίες διεκδικούσαν περίπου 378 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2008 το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας καταδίκασε το Λιβυκό Δημόσιο και το υποχρέωσε να πληρώσει στον κ. Πλεύρη το ποσό των 6.059.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους υπερημερίας. Στη συνέχεια , τον Ιούνιο του 2009 ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας έδωσε την άδεια στον κ. Πλεύρη για να εκπλειστηριάσει περιουσία του Λιβυκού Δημοσίου ,υπό τον όρο ότι δεν θα διενεργηθεί αυτή σε ακίνητα ή κινητά που «εξυπηρετούν την άσκηση της κυριαρχικής εξουσίας του ή εξυπηρετούν μορφωτικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς».

Έτσι, ο κ. Πλεύρης προβαίνει στην αναγκαστική κατάσχεση του υπό Λιβυκή σημαία δεξαμενόπλοιου ALHANΙ.

Τον περασμένο Ιούνιο όμως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ανέστειλε την προηγούμενη απόφαση επικαλούμενος τη διαφύλαξη των ομαλών σχέσεων της χώρας μας με τη Λιβύη.Μετά τις εξελίξεις αυτές ο κ. Πλεύρης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα