«Κληρώνει» σήμερα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και των εκπροσώπων της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα τεθεί συνολικά το θέμα των δανείων.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι θα συζητηθούν το θέμα του Τειρεσία, οι ρυθμίσεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και το

θέμα των δόσεων δανειοληπτών που αδυνατούν να τα εξυπηρετήσουν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» το σχέδιο που φαίνεται πως προκρίνεται είναι ο καθορισμός της δόσης για στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια στο 30% του οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος, αν και η πλευρά των τραπεζών δεν φαίνεται να συμφωνεί.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να θέσει τη μείωση των μισθών των δανειοληπτών ως βασικό κριτήριο στην αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να θέσει και ως έτος  έναρξης της ένταξης των δανείων σε ρύθμιση, το 2012.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί πλαφόν στο ποσό που θα ρυθμίζεται και για το υπόλοιπο να υπάρχει μια άτοκη περίοδος, κάποιων ετών (πχ 3-4) με αξιολόγηση κατ’ έτος της οικονομικής κατάστασης του δανειολήπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα