Κλειστά σήμερα και αύριο τα φαρμακεία

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία. Παράλληλα, συνεχίζεται η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και

τους πολιτικούς αρχηγούς, ορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου, καθώς και να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα παλαιά χρέη.

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης, και την ένταξη του ταμείου τους ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν και τις ιατρικές εξετάσεις τους, καθώς οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ κλινικοί και εργαστηριακοί ιατροί προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αύριο κλειστά θα είναι τα ταμεία των νοσοκομείων, ενώ την Τετάρτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα