Κλειστά λόγω κακοκαιρίας δεκάδες σχολεία στην Κρήτη

12:37 9/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Έξι άτομα, τα οχήματα των οποίων είχαν ακινητοποιηθεί λόγω του χιονιού στο Σελάκανο Ιεράπετρας, απεγκλωβίστηκαν τα ξημερώματα με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής.

Το ύψος του χιονιού στο Οροπέδιο Λασιθίου έχει φθάσει τα 40 εκατοστά, με τη θερμοκρασία στους -5 βαθμούς Κελσίου. Από τις 6 το πρωί έχει ξεκινήσει ο εκχιονισμός εντός του Οροπεδίου και στο περιμετρικό οδικό δίκτυο, ενώ παράλληλα άρχισε και ο εκχιονισμός στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, από την πλευρά του Ηρακλείου. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στο δίκτυο ύδρευσης που δεν λειτουργεί εξαιτίας του παγετού.

«Αν δεν έχουμε νέα

χιονόπτωση πιστεύουμε ότι μέχρι το μεσημέρι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε το οδικό δίκτυο. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να καταγράψουμε την πλήρη εικόνα των προβλημάτων σε όλο το δήμο» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Μηλιαράς.

Ανάλογη εικόνα και στο νομό Ηρακλείου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, των Ασιτών, του Αγίου Μύρωνα, σε χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδος, αλλά και στις Γωνιές του δήμου Μαλεβιζίου. Τα συνεργεία των δήμων βρίσκονται από τα ξημερώματα στους δρόμους προσπαθώντας να τους κρατήσουν ανοικτούς.

Στο δήμο Γόρτυνας και στο γειτονικό δήμο Φαιστού οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή της αντιπεριφέρειας Ηρακλείου, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της 133 Σμηναρχίας Μάχης Καστελλίου στην ευρύτερη περιοχής του δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Λόγω της κακοκαιρίας κλειστά είναι τα σχολεία στο δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, στους πρώην δήμους Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, στο δήμο Βιάννου και σε όλο το δήμο Μινώα Πεδιάδος, στον Κρουσώνα, τον Προφήτη Ηλία, και το Ζαρό του δήμου Φαιστού. Επίσης, στον νομό Λασιθίου κλειστά είναι τα σχολεία σε Οροπέδιο Λασιθίου, Αρμένους, Καλαμαύκα, Ζάκρο, Μάλες και Ζήρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα