Κλείνουν την Περιφέρεια για τους αγρότες

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη και σε αντιπροσωπεία αγροτών και αφορά όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας στις πρωτεύουσες και των πέντε νομών: Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας.

Ενόψει των συλλαλητηρίων που θα γίνουν το μεσημέρι της Δευτέρας, με αγροτικά μηχανήματα, σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, καλεί όλους τους δήμους και τους θεσμικούς φορείς (Σωματεία Εργαζομένων, Εμπορικούς Συλλόγους, Επιμελητήρια), να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις,

κλείνοντας και τα δημοτικά καταστήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αποκλεισμός της Αθηνών Λαμίας

Παρέλυσε προσωρινά κάθε κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όταν εκατοντάδες αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στην περιοχή της Ανθήλης, στο 210 χλμ, κατέλαβαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού κράτησε για περίπου μισή ώρα, παρουσία πολυάριθμων διμοιριών αστυνομικών από τη Λαμία και την Κεντρική Ελλάδα.

Οι αγρότες, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, έστησαν δοχεία με γάλα στην εθνική οδό, πέταξαν προϊόντα, ζητώντας άμεσα μέτρα που έχουν σχέση τόσο με το φορολογικό και την τήρηση βιβλίων όσο και με φθηνά καύσιμα και τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δηλώσεις συμπαράστασης έκαναν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής και της αυτοδιοίκησης, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Άνοιξαν τα διόδια στο Ρίο

Έληξε η κινητοποίηση αγροτών στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ρίου. Οι αγρότες από τα μπλόκα της Κάτω Αχαΐας και του Σταυροδρομίου, άνοιξαν για περισσότερο από μία ώρα τα διόδια, με αποτέλεσμα να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν και επανήλθε κανονικά η λειτουργία των διοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες θα παραμείνουν στα δύο μπλόκα.

Κατάληψη στην Πέλλα

Κατάληψη στο κτίριο του διοικητηρίου Πέλλας στην Έδεσσα πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών της περιοχής. Οι αγρότες είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα που κάνουν για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της φορολόγησής τους. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκαν σύντομες ομιλίες από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα